Yleisinfo

Toko

Tokokoulutukset KSSK-hallilla  tiistaisin, katso kartta.

Alkeisryhmä klo 18.00-18.45
Jatkoryhmä klo 19.00-19.45
Kilpailevat klo 19.00-19.45

Tokoryhmiin osallistumisesta ei tarvitse ilmoittautua ennakolta, paikalle tulleista koirakoista muodostetaan sen kertaiset ryhmät.
Koulutukset toteutetaan non-stoppina, joten mukaan voi tulla koska tahansa.
Suosittelemme tokoharrastusta harkitsevan tulevan ensin ainakin kerran tutustumaan treeneihin ilman koiraa ja sen jälkeen kerran pari tutustuttamassa koiraansa halliin, osallistumatta kuitenkaan vielä ryhmiin.

Tervetuloa treenaamaan tokoa!

Katso tarkempi lukujärjestys.
Koulutuksen pakkasraja -13. Tarkista virallinen lämpötila Utin sääasemalta.

KSSK:n koulutukset ovat tarkoitettu KSSK:n jäsenille. Ohjeet jäsen- ja treenimaksun maksamiseen
Rokotusten on myös oltava kunnossa koulutuksiin osallistuessa!
Tutustu myös koulutusten toimintaohjeisiin!

 

toko3 toko4

Ennen koulutusta:

 • Mieti miksi osallistut tokokoulutukseen, millaisia tavoitteita asetat itsellesi / koirallesi ja hakeudu sen jälkeen sinulle ja koirallesi sopivaan ryhmään.
 • Varusteina koiralla panta ja talutin (ei flexiä), kakkipusseja, lämpimillä ilmoilla vesikuppi ja vettä. Koiran motivointia varten nameja tai lelu. Ohjaajalle säänmukainen vaatetus ja hyvä mieli... huonolla tuulella ollessaan ohjaajan kannattaa miettiä koulutukseen osallistumisen mielekkyyttä.
 • Varmista, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.

Koulutuksessa:

 • Tule kentälle / hallille ajoissa, kevyesti ulkoilutetun koiran kanssa. Jos kentällä koiran yllättää hätä, korjaa koirasi jätökset välittömästi pois.
 • Kiimainen narttu tai sairas koira ei saa osallistua KSSK:n tokokoulutuksiin. Selvästi aggressiivisten koirien koulutuspaikaksi KSSK:n tokokoulutukset eivät sovi, vaan sellaisissa tapauksissa on mietittävä muita vaihtoehtoja. Koiran ohjaaja vastaa omasta koirastaan ja koiria on pystyttävä hallitsemaan ryhmäolosuhteissa.
 • Käytö harkintaa mitä koiria koirasi saa tervehtiä, on kohteliasta kysyä lupa tervehtimiseen.
 • Ole kuulolla ryhmien alkamisen aikaan ja mene sinulle sopivaan ryhmään.
 • Koulutuksen aikana kysy rohkeasti, suodata kuulemaasi ja sovella harjoituksia koirasi koulutustason mukaiseksi. Koulutusohjaajat toimivat sinun ja koirasi parhaaksi, antaen neuvoja ja suunnittelevat / toteuttavat harjoitteita... mutta viime kädessä itse päätät kuinka koiraasi koulutat.
 • Ota muut treenaajat huomioon. Esim. palkitsemalla palloa heittämällä voit villitä monta muutakin koiraa kuin omasi :) Mieti kuinka voit soveltaa.. pallo suuhun -> pallo suusta.. on yleensä yhtä palkitsevaa kuin heittäminen / pallon saalistaminen.

Koulutuksen jälkeen:

 • Toivottavasti olet iloisella tuulella ja koirasi on purkanut mielekkäällä tavalla energiaansa :)
 • KSSK-tokokoulutuksien tarkoitus on antaa koiranohjaajalle neuvoja ja opettaa "työkaluja" ohjaajalle, kotiopetuksen käyttöön. Työ koiran kanssa tehdään kotona, sille opetetaan asioita pienissä osissa, rauhallisissa olosuhteissa. Kentällä osaamista testataan häiriöllisessä tilassa ja harjoitellaan jo opittuja asioita. Siksi kuulemme usein lauseen: Kyllä tämä kotona osaa... Näin sen kuuluukin olla, jonain kertana koirasi osaa myös kentällä!

Toivottavasti viihdyt tokokoulutuksissamme!